Keuze, research en  tekst : Marc Uyttenhove
DE POPCORN OLDIE VAN DE WEEK
 Herman Griffin - I'm So Glad I Learned To Do The Cha Cha 
‘I’m so glad I learned to do the cha cha’ van Herman Griffin uit Detroit dateert van 1960 en was het b-kantje van ‘I need you’. 
Beide nummers waren geschreven door Berry Gordy, de latere baas van Motown. 
De wispelturige Griffin was de zanger van The Raiber Voices en bracht enkele singles aan het eind van de jaren ’50 uit op het onbeduidende HOB Records. 
Griffin had een leuke R & B-stem en dat leverde hem ook een platencontract op bij Motown. 
Daar kwam hij al snel in contact met Mary Wells en werd haar orkestleider tijdens het prille begin van haar carrière. 
Het tienerkoppel trouwde in 1960, maar in 1963 was de scheiding een feit. 
Naar verluidt was hij niet alleen van het bazige type, hij zou ook aan de basis gelegen hebben van het vertrek met slaande deuren van Wells bij Motown in 1965. 
Op dat ogenblik was Mary zowat de populairste artieste bij Motown, maar naar verluidt verknalde Griffin het met zijn onmogelijk en opvliegend karakter. 
Zelf raakte zijn carrière in het slop, hij kreeg geen poot meer aan de grond en maakte zich bovendien ook onmogelijk bij concertorganisatoren en fans. 
Zo wilde hij per se altijd de show stelen tijdens optredens met zijn acrobatische dansbewegingen, maar liep dit vaak faliekant af. 
Wie Herman Griffin googelt, vindt her en der nog wat schuchtere pogingen van de man op vinyl, maar dat hij het verknoeide, had hij vooral aan zichzelf te danken. 
In 1989 wisselde Herman Griffin het tijdige met het eeuwige, drie jaar voor zijn ex-vrouw Mary Wells zou overlijden.